Yoga og enhet med livet


YOGA SOMATICS


Jeg er lykkelig utdannet YogaSOMATICS lærer!

Tekst fra Ateekas nettside, om Yoga Somatics:

BEINGNESS through the BODY . . .

MOVEMENT, BREATH, GESTURE, TOUCH , GLANCE, FEELING AND THOUGHT . . . Yoga Somatics is an ever-changing and growing approach to yoga with the primary objective of RECOVERING THE NATURAL INTELLIGENCE that lives and thrives in our living, breathing bodies. Practices encourage full body self-awareness and vital health through innovative movement, breath, sound and meditation experience.

Yoga Somatics explores the inner territories of body, mind and emotions through organic yoga asana, pranayama, sitting meditation, nada‐yoga (the yoga of divine sound), asana and bodywork in warm water, bodywork on land, spontaneous movement, creative expression and verbal sharing. The inner and outer movements of yoga asana become a meditation that leads toward deeper awareness of your inner self and will help you to cultivate trust in the intelligence of your own body.

For deg som vil lære mer direkte fra Ateeka: www.yoga-somatics.com 


MEDITATIV BERØRING 

Conscious touch


Når jeg tar imot personer til   meditativ berøring handler det for   meg om å være med den andre.

 Jeg skal hverken heale, fikse,   forandre eller kurere personen.   Bare være sammen med og la det   som er modent for bevegelse få komme i bevegelse.

Nærhet, nærvær, næringdet er nok å være den du er.

Meditativ Berøring er en del av utdanningen i Yoga Somatics, da under navn som Consious Touch, Tender Touch.

Fra tidligere har jeg mange års erfaring med energihealing.


WOMB YOGA – YONI SHAKTI


Mai 2017 var jeg i Portugal og tok lærerutdanning i Womb Yoga/Yoni Shakti utviklet av Uma Dinsmore-Tuli. Jeg integrerer Womb Yoga i mine Womb Wisdom kurs og i mine yogakurs som har vært populære workshops på Oslo Yoga.

Her finner du mye informasjon om hvordan Uma har skap og deler denne jordnære og nærende yoga-formen: www.yonishakti.co

Uma kommer til Norge i 2020 for å gi flere utdanninger. Kontakt Oslo yoga for mer informasjon: www.osloyoga.no


YOGA OF SOUND


Yoga of Sound – The Heart of Sound er en meditasjonsform som legger all sin vekt inn i det tantriske samspillet mellom ferdighet og hengivenhet. Ferdighet i blant annet å kunne uttale det gamle språket Sanskrit korrekt dyp vibrasjon med kosmos gjennom de 5 munn-posisjonene og de 4 nivåene av hva uttrykk egentlig er: Samklang mellom Stillhetens hjerte, tanke, ord og handling.

Gjennom lærte ferdigheter, hvilende konsentrasjon og dedikasjon til autentisk uttale kommer vi til den åpne hengivenheten uten å forlate kroppen. Shakti leker i vokalene og livets tilblivelse er en dans gjennom konsonantene! I mellom ligger semivokalene og sibilantene og gir oss valg! Er vi i fengsel eller er vi fri?

Våren 2017 begynte jeg utdanningen med Anandra George fra The Heart of Sound.

Hver dag satt vi ved vakre Ganges og sang. Denne hellige elven er ren Shakti.  Tårene mine, min indre Ganga Ma, rant nedover kinnene mine dag etter dag og jeg hadde hele tiden følelsen av å komme hjem!

Vinteren 2020 reiste jeg igjen til Rishikesh og Uttarkashi for å utdanne meg mer. Og så kom Covid 19 og satte en stopper for dette den dype retreaten. Vi var så mange som kom til Rishihesh og som etter noen dagers retreat måtte snu og reise hjem…. all undervisning foregår nå online.

Her kan du høre et intervju med min lærer Anandra George:

https://youtu.be/vF8XKIe36iY

Og her kan du finne informasjon om utdanningen: www.heartofsound.in

“Med dyp respekt og kjærlighet, ærer jeg mitt hjerte, min indre lærer”

— Mukunda Styles