Takk 2020 – også for covid 19!

22. april: Livet er forunderlig! Her er jeg i Oslo og egentlig skulle jeg fortsatt vært i India.

Nedenfor kan du lese det jeg skrev før jeg dro.

Som alle andre er jeg i en helt ny livssituasjon med mange nye muligehter. Etter noen stressende uker gikk jeg ned for telling og har den siste uken sovet i nesten 4 døgn! Det kommer så mye ny informasjon som “lastes ned” i meg og jeg er, tross corona og alt den har ødelagt for meg personlig, så inderlig glad for det som skjer nå!

Jeg håper så inderlig at vi forstår hva som skjer nå og lytter til Naturen og vår indre natur! At vi er ett. Kom hjem!

Nå går The Heart of Sound utdanningen online og det første vi gjør hver dag er å lytte. Lytte med hjertes og sjelens ører. #LISTEN

HER KOMMER TEKSTEN FRA I VINTER <3

Jeg er så takknemlig for at livet gir meg tid til å roe ned og finne veien videre i det jeg gjør. I noen år har jeg, på en ikke akademisk måte, lent meg inn i feltet mellom traumer og tantra som visdomsvei. Og i 2020 fortsetter fordypningen med en lengre reise til India – hjemlandet for tantriske praksiser gjennom mange hundre år før det forsvant.

Men først begynner jeg 2020 med en retreat med Ateeka og andre kvinnelige kolleger innen YogaSOMATICS verden: Vi skal erfare mer av det Ateeka kaller “Inner tantra for women”.

I slutten av februar reiser jeg til India. Igjen. For å lære om tempeldans og yoga. Kvinnenes vei inn i yogaen gikk blant annet gjennom hengivenhet, skjønnhet og styrke som de trengte for å kunne danse liv i mytene og arketypene.

Gudinnene er arketyper som fortsatt er levende og jeg gleder meg til å finne inngangen i min kropp og kjenne kraften i det hellige feminine i min kropp gjennom disse praksisene! Vi praktiserer i flere gamle yoginitempler blant annet i Kajuraho.

Fra siste halvdel av mars dykker jeg igjen dypt inn i hjertet via stemmen, indisk vedisk chant, klassiske raga og det gamle språket sanskrit.

Mantra er mer enn sang. The Heart of Sound kan være deltagelse i det stadige skaperverket som livet er, med alle begynnelser, all opprettholdelse og ødeleggelse som skjer for at noe nytt kan oppstå igjen.

Min lærer Anandra underviser på en vakker måte og inviterer oss til å finne det hun kaller “Your Self-shining voice”. Hjertet åpner seg og fra stillhet kommer en vibrasjon som skaper og som bære. Vår indre skjønnhet og sannhet kan åpne seg gjennom stemmen og komme i møte med universell skjønnhet, sannhet og enhet. Kunsten er å lytte! Å ikke ville eller presse stemmen og mantraet men la alt komme og finne hjem til oss som er her nå…. Gjennom å lære ferdigheter som god sanskrit uttale og musikalitet som støtter hjertets hengivenhet får vi støtte fra en lang linje av musikere som har gått før oss. For et privilegium <3

Sist jeg satt ved vakre Maa Ganga, gråt jeg nesten hver eneste dag. Ikke av sorg, men av en uendelig takknemlighet og hengivenhet til livet. Tenk at jeg lever, nå! I denne kroppen og med denne stemmen som kan “renne ut av meg” og etterlate en vibrasjon i verden. Og at jeg kan lytte til så mange vakre stemmer og mennesker som alle finner hjem, her og nå, uten å “space ut” og forlate jorda eller kroppen. Dette er det hellige feminine. Oppvåkningen som skjer I KROPPEN, I VERDEN, SAMMEN. Her og nå. Et pust om gangen.

Første arbeidsdag etter reisen er tirsdag 5 mai. Ta gjerne kontakt om du vil bestille time eller melde deg på kurs: mira.tveitane@gmail.com

Du får svar på henvendelsen din i slutten av april. Takk for tålmodighet!

Du finner også informasjon her: https://www.miratveitane.com/kalender/

Du er hjertelig velkommen.

Alt godt, Mira